zondag 18 januari 2015

Een film die je zeker moet gezien hebben als quiltster :-)

How to make an American quiltDeze mooie film is gebaseerd op het boek how to make an American quilt.
De hoofdrol is gespeeld door Winona Ryder die de rol van Finn Dodd inneemt, ze is een 26 jarige die voor drie maanden tijdens de zomer bij haar grootmoeder verblijft. Finn Dodd heeft een vriend (Sam) waarmee ze zou gaan trouwen.


Ondertussen leert ze tijdens haar verblijf een man (Leon) kennen in een publiekelijk zwembad en na een paar keer elkaar te hebben gezien begint er een soort van affaire.
Nu begint ze na te denken over wat ze in het leven wil en of ze een leven wil met haar vriend Sam of een hartstochtelijke affaire met Leon.


De grootmoeder heeft heel wat vriendinnen en een zus waarmee ze een quilt aan het maken is. Elke persoon maakt een blok aan de quilt. Elke blok die er gemaakt word heeft een eigen verhaal. In de film laten ze van elke persoon nog eens zien wat ze hebben meegemaakt en wat voor hun belangrijk is wat er in de quilt komt te staan. De quilt waaraan gewerkt word is ook een quilt die Finn zou krijgen wanneer ze trouwt, het is een Weddingquilt :-)

Finn krijgt op deze manier advies van al de vrouwen wat ze het beste doet met haar leven en welke richting ze het beste uitgaat. Toch moet ze zelf een beslissing nemen.Natuurlijk ga ik het einde niet verklappen, hiervoor moet je de film gezien hebben en anders is het ook helemaal niet spannend/boeiend meer :-)Ik heb nochtans heel wat keren genoten van deze film en ik denk dat vele mensen dit ook zullen zeggen. Hier en daar zijn er ook wel komieke stukjes die er in voorkomen.

AAAA ja niet te vergeten de muziek van die film is zo ontzettend mooi, ik vind dat elke persoon deze in zijn itunes zou moeten zetten :-)
Mooie muziek om bij te ontspannen!

Groetjes Isabelle x x x


Geen opmerkingen:

Een reactie posten