woensdag 22 januari 2014

Wie ben ik nu juist? En hoe het allemaal begon...


Isabelle is mijn naam...
Ik woon ergens in een klein gehuchtje in de provincie Antwerpen. Ik ben al een paar jaar gepassioneerd bezig met handwerkjes, vooral in het maken van quilts. Hiervoor heb ik nooit een opleiding gevolgd.
Ik ben afgestudeerd als schoonheidsspecialiste, jammer genoeg vond ik hierin geen werk, en ben een aantal jaren gestart gestart in de verkoop.
Maar mijn passie gaat toch nog altijd voor alles! Mijn handwerkjes!
Door de jaren heen heb ik mezelf wel het een en ander aangeleerd. Mijn lieve mamatje heeft me ook héél véél aangeleerd, anders zou ik nog niet zover staan in mijn handwerkjes als nu.

Er is nog een andere bijzondere vrouw, waarvan ik al de beginstapjes in het quilten van heb aangeleerd.
Het ergste is dat we ze een aantal jaren geleden hebben moeten afgeven ten gevolge van kanker. Door haar is mijn interesse in het quilten, en in de verschillende creatieve bezigheden héél hard aangegroeid. Ik ben ontzettend blij haar te hebben mogen leren kennen, ook al was het maar van korte duur.
Al de leuke en mooie herinneringen blijven wel voor altijd bij mij!
Dikwijls heb ik heel veel spijt dat ik al mijn werkjes niet kan laten zien, maar weet wel zeker dat ze heel trots zou zijn.

De eerste quilt waar ik ooit aan begonnen ben ligt bij haar mooie gezin.
Een quilt die we allemaal met ontzettend veel liefde maakte, waar ze zelf ook nog aan gewerkt heeft.
Op haar begrafenis lag de quilt over de kist, alles was zo mooi, alles klopte. De zon scheen toen zo mooi over de quilt en de kist. Toch nog zo mooi op zo een triestige dag, wel een hele mooie herinnering "beeld" dat me bij blijft.
Klinkt allemaal heel gek als buitenstaander, maar toch geeft het me een goed gevoel terug te denken aan die moment toen het zonnetje ineens mooi op de quilt en kist scheen.

De quilt ligt daar thuis, die ten slotte ook bedoeld is om er ons mee in te wikkelen als we haar missen. Dan hebben we nog het gevoel van "geknuffeld" te worden. Ook te weten dat ze er zelf ook nog aan gewerkt heeft.

In het kort is dit dus uitgelegd hoe het voor mij allemaal begonnen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten